Дієта проти раку – у центрі громадського здоров'я назвали основні продукти

18.02.2020

 Результат пошуку зображень за запитом продукти проти раку

Рак – хвороба, яка стоїть на другому місці в структурі смертності, поступаючись лише серцево-судинним захворюванням.

Згідно дослідженням, виникнення онкозахворювання можна було попередити, просто змінивши спосіб життя. Центр громадського здоров'я  назвав основні продукти для зниження ризиків розвитку раку.

"Прекрасним прикладом «протиракового раціону» є Середземноморська дієта що пропонує продукти, які можуть профілактувати рак, орієнтуючись в основному на рослинні продукти, такі як фрукти і овочі, цільне зерно, бобові і горіхи. Середземноморська дієта передбачає використання більш «здорових» продуктів: оливкова олія замість тваринних жирів і риба замість червоного м'яса", – повідомляють у Центрі.

Зелений чай

Результат пошуку зображень за запитом зелений чай

Зелений чай є потужним антиоксидантом і може бути важливою частиною протиракової дієти. Зелений чай, може знизити ризики раку печінки, молочної залози, підшлункової залози, легень, стравоходу і шкіри. Дослідники повідомляють, що нетоксичний інгредієнт, який міститься в зеленому чаї, епігаллокатехін-3-галлат, діє проти урокінази (ферменту, необхідного для росту ракової пухлини). Одна чашка зеленого чаю містить від 100 до 200 мг цього протипухлинного інгредієнта.

Помідори

Результат пошуку зображень за запитом помідори

Дослідження підтверджують, що антиоксидант лікопін, який міститься в томатах, може бути більш потужним, ніж бета-каротин, альфа-каротин і вітамін Е. Ликопин пов’язують із захистом від деяких видів раку, таких як рак простати і рак легень. Обов'язково термічно обробляйте помідори, так як цей метод вивільняє лікопін і робить його доступним для вашого організму.

Оливкова олія

Результат пошуку зображень за запитом оливкова олія

Оливкова олія містить багато поліненасичених жирних кислот і широко використовується як для приготування їжі, так і для приготування салатів, соусів тощо. Дослідження показують, що рівень захворюваності на рак молочної залози в країнах Середземномор'я (з високим споживанням оливкової олії) на 50 відсотків нижче, ніж в Сполучених Штатах.

Виноград

Результат пошуку зображень за запитом виноград

У червоного винограду є насіння, наповнені суперантіоксідантним активином. Цей «борець з раком» також міститься в червоному вині і соку червоного винограду. Він може забезпечити значний захист від деяких видів раку, хвороб серця та інших хронічних дегенеративних захворювань.

Часник і цибуля

Результат пошуку зображень за запитом часник цибуля

Дослідження показали, що часник і цибуля можуть блокувати утворення нітрозамінів, потужних канцерогенів, які націлені на кілька ділянок тіла, зазвичай на товсту кишку, печінку і груди. Дійсно, чим гостріше страва і чим більше в ній часника або цибулі, тим більше в ній хімічно активних сполук сірки, які запобігають раку.

Жирна риба

Результат пошуку зображень за запитом червона риба

Жирна риба - така як скумбрія, лосось, тунець і оселедець - містить омега-3 жирні кислоти, тип жирних кислот, який був пов'язаний зі зниженим ризиком раку простати. Якщо ви в даний час не їсте рибу, ви можете подумати про додавання її в свій раціон запобігання раку. Ще один спосіб додати омега-3 в свій раціон - льняне насіння.

Будьте активні і виділіть в своєму раціоні більше місця для корисних продуктів, що можуть знизити ризик захворювання на рак.

Теги: Здоров'я

 
Новини Кіно та ТБ
Загрузка...
Загрузка...
Програма телепередач
Ласощі
Кондитерська фабрика «Житомирські ласощі» на повну потужність готується до Новорічних свят. Цього року «Житомирські ласощі» здивують ласунів...
Через карантин для непоширення коронавірусу у Житомирі закриті більшість закладів: магазини, кав’ярні, перукарні, сервісні центри, ринки. Журналісти Першого...