Home Місто Дитячий майданчик для вивчення правил ПДР з’явився у Бердичеві

Дитячий майданчик для вивчення правил ПДР з’явився у Бердичеві

220

У Бердичеві запрацював перший на Житомирщині дитячий майданчик з вивчення правил дорожнього руху.

Створили його за ініціативи обласного управління Державтоінспекції. Заступник начальника цієї служби Микола Нагорний в інтерв’ю телеканалу "ВІК" розповів, що, на жаль, поява подібних майданчиків – результат сумної статистики:

"На території області за 6 місяців цього року зареєстровано 289 ДТП, в яких 81 людина загинула та 332 травмувались. Окрім того, за цей час відбулося 37 ДТП за участі неповнолітніх : 1 дитина загинула та 45 отримали травми. Тому виникла думка, що дітей потрібно практично навчати правилам дорожнього руху. Знання правил дорожнього руху та уміння реагувати на дорозі тим чи іншим чином дозволить зберегти їх життя та здоров’я і допоможе уберегти від потрапляння у прикрі ситуації", – передає «Житомирська хвиля».

Зовні дитячий майданчик нагадує невеличку вулицю з розміткою та дорожніми знаками. Нею і рухаються маленькі пішоходи та водії дитячих авто.

На відкритті юні учасники дорожнього руху робили це не самі, а за підтримки старших школярів – учнів житомирської школи № 16 В області їх знають, як кращих юних інспекторів руху. "Вчити правила таким чином – не лише весело, а й ефективно", – переконана учениця житомирської ЗОШ № 16 Наталія Афанасієва:

"Ми вже не вперше беремо участь у подібних акціях: малих дітей вони дуже цікавлять – вони бачать у цьому гарну гру з різнокольоровими знаки. Їх легко запам’ятовувати, є можливість спробувати себе і у ролі водія, і у ролі пішохода. Це ефективно, бо діти знають вже, що означає той чи інший знак і знають, що означає порушення ПДР"

Одноразовим заходом робота не обійдеться, наголошують в державтоінспекції. Найближчим часом там збираються скласти спеціальний графік навчань. Згідно нього вихованців дитсадків та учнів молодших класів навчатимуть правил дорожнього руху на автомайданчику у парку ім. Т.Шевченка 2-3 рази на тиждень.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here