Home Місто Дитяча поліклініка Житомира отримала новий ренгенапарат

Дитяча поліклініка Житомира отримала новий ренгенапарат

161

Новий рентгенівський комплекс з’явився в Житомирі у дитячій поліклініці № 1. Діагностичний рентгенівський комплекс з цифровою обробкою зображення  тепер надасть змогу маленьким житомирянам проходити обстеження швидко, зручно та із 10-кратним зменшенням дози радіаційного опромінення на організм.

Обладнання  придбано на умовах програми співфінансування із міського бюджету та коштів із позабюджетних джерел. Так, міською радою на придбання рентгенівського комплексу з міського бюджету виділено 380 тис. грн. Таку ініціативу охоче підтримали представники нідерландського фонду «Студенти для України», виділивши на установку ще майже 550 тис. грн.


Самі ж студенти в Житомирі вже не вперше. Вони не лише суттєво допомагають у придбанні нового обладнання, а й щорічно приїжджають на стажування до дитячих лікувальних закладів міста, повідомляє офіційний сайт Житомирської міської ради. 


Нагадаємо, що фонд «Студенти для України» постійно співпрацює із медичними закладами міста. Комунальна установа «Центральна дитяча міська лікарня» за сприяння фонду отримала бронхоскоп, спірограм, електрокардіографи, аналізатор газів крові та інше необхідне устаткування.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here