Home Місто «Дах протікає аж до шостого поверху»: власники квартир скаржаться на багатоповерхівку, яку...

«Дах протікає аж до шостого поверху»: власники квартир скаржаться на багатоповерхівку, яку будують АТОшники

369

Вже чотири роки у Житомирі будується багатоповерхівка, у якій понад 30% квартир мають отримати учасники російсько-української війни. Будувати багатоповерхівку взялися самі ж АТОвці, які знайшли інвестора, пройшли сім кіл пекла та отримали земельну ділянку під будівництво.

Хлопці створили житлово-будівельний кооператив «Атошник» та почали будівництво житлового комплексу «Княжий» по вулиці Князів Острозьких.

Втім, будинок, який мав стати прикладом, перетворився в черговий довгобуд. А житомиряни, які придбали там квартири, прийшли до міської ради скаржитися на забудовника.

Під час депутатської комісії люди розповіли, що вже кілька років чекають на власні квартири, за які заплатили не малі гроші, але будівельники ніяк не можуть здати будинок в експлуатацію. Відповідно, люди не можуть отримати право власності на свої квартири.

Мало того, за словами Людмили Бойко, яка придбала квартиру в ЖК «Княжий», у новобудові тече дах. При чому вода стікає аж до шостого поверху. 

«Скільки можна чекати? Ми вже починаємо переживати за власні квартири. Після того, як почав текти дах, доведеться робити ремонт у під’їздах аж до 6 поверху. Ми просто заручники ситуації. Скажіть нам коли ми зможемо оселитися у власних квартирах», – звернулася до депутатів та забудовника власниця квартири.

За словами директора ЖБК «Атошник» Віктора Камлука, з дахом дійсно є проблеми, але для того, щоб виправити їх, спочатку треба обстежити будівництво і зрозуміти про який обсяг робіт йде мова.

«На сьогоднішній день дійсно є проблеми з дахом будівлі. Попередні будівельники так зробили, що нам доводиться перероблювати. Нам потрібно близько 5 днів, щоб зрозуміти обсяги роботи. Ми минулого тижня закінчили благоустрій і наразі пішов процес здачі будинку в експлуатацію», – пояснив Віктор Камлук.

Разом з тим, він зауважив, що здача будинку в експлуатацію затягнулася через перепланування квартир.

«Були зміни до проєкту. Річ у тому, що ми дали можливість мешканцям робити перепланування власних квартир. Саме тому довелося вносити зміни. А це додатковий час», – розповів директор ЖБК «Атошник».

На питання депутатів коли ж будинок здадуть в експлуатацію, а жителі отримають доступ до своїх квартир, Віктор Камлук запевнив, що роботи по ремонту даху будуть виконані впродовж кількох днів, якщо дах доведеться міняти повністю, це буде протягом кількох тижнів.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here