Home Місто Бізнес Житомирщини об’єднався для допомоги у боротьбі з коронавірусом

Бізнес Житомирщини об’єднався для допомоги у боротьбі з коронавірусом

170

Бізнес та підприємці Житомирщини об’єднались, щоб допомогти громаді міста у боротьбі з епідемією COVD-19.

Про це сьогодні йшлося на спільній прес-конференції за участі Вадима Ліскі, комерційного директора ТОВ «Житомирський картонний комбінат», засновника Житомирського бізнес-клубу, Геннадія Зубка, Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України у 2014-2019 роках, житомирського міського голови Сергія Сухомлина і директора з виробництва дочірнього підприємства «Євроголд» ЛТД Михайла Шепітько.

Наразі ключовими є два напрямки допомоги місту – проведення превентивних заходів, які допоможуть стримати поширення епідемії серед людей та безпосередня допомога людям, насамперед медикам. 

Вадим Ліскі розповів, що на запрошення Житомирського бізнес-клубу у місті працювала команда організації «Інфекційний контроль в Україні» – експерти-епідеміологи та вірусологи.Ними були відпрацьовані протоколи превентивних заходів (щодо дезінфекції, оброблення критичних поверхонь, контроль стану працівників, навчання персоналу тощо) на таких об’єктах: міські пасажирські перевезення; житлово-комунальне господарство; торгівля продовольчими і господарчими товарами, аптечна торгівля, міський водоканал.

Сергій Сухомлин повідомив, що ці протоколи після затвердження виконкомом будуть надані для бізнесу, підприємств, магазинів, аптек, ОСББ, для тих об’єктів, де можливе потенційне скупчення людей.

Геннадій Зубко, повідомив, що започаткована ініціатива «Турбуємось про всіх», в рамках якої надаватиметься допомога насамперед медикам, які у боротьбі з епідемією знаходяться на передовій лінії і як ніхто інший потребують захисту. Так, він поінформував, що на сьогоднішній день вже закуплено 700 респіраторів високого ступеню захисту для лікарів-інфекціоністів. Для сімейних лікарів, які напряму працюють не тільки з хворими на коронавірус, а й контактують з людьми, які знаходяться в зоні ризику, буде передано 1 тисячу медичних масок.Захисні маски у кількості 1 тис штук буде передано для трамвайно-тролейбусного управління.

Серед першочергових кроків, за його словами, це забезпечення харчуванням (зокрема, сухпайками) середній і молодший медичний персонал, які вже зараз починають працювати у режимі нон-стоп.

Геннадій Зубко наголосив, що є принципова домовленість з київською фармацевтичною компанією «Дарниця» про закупівлю препарату «Парацетамол» та інших ліків. Так ГО «Житомир, зроби голосніше!» закупила 3 000 упаковок препарату «Парацетамол» для амбулаторій міста Житомир. Також фармацевтична компанія «Дарниця» готова укладати прямі договори з комунальними аптеками і лікарнями Житомира та відпускати по заводській ціні «Парацетамол» та інші лікарські засоби, необхідні для лікування пацієнтів, у яких діагностовано коронавірус.

Учасники прес-конференції підкреслили, що це лише перші кроки, але їх ключова задача – захистити і уберегти медиків – тих, хто буде рятувати життя людям! В планах  ініціативи «Турбуємось про всіх» – організація допомоги літнім людям, які зараз перебувають в зоні ризику.

Нагадаємо, житомирський бізнес наразі працює над форматом створення постійно-діючого волонтерського штабу протидії коронавірусу. Так, з ініціативи житомирського бізнес-клубу 28 березня до міста були запрошені фахівці-епідеміологи, які зайнялися розробкою рекомендацій для підприємств щодо алгоритму роботи в умовах карантину. В першу чергу ці рекомендації спрямовані на убезпечення співробітників підприємств та їх клієнтів.

Читайте також: Комунальні аптеки та лікарні Житомира зможуть купувати ліки у «Дарниця» за прямими договорами, – Зубко.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here