Home Місто 5 годин підйому і 4 години спуску: мами загиблих воїнів із Житомира...

5 годин підйому і 4 години спуску: мами загиблих воїнів із Житомира підкорили Говерлу

189

 Матері загиблих  учасників АТО підкорили найвищу гору країни Говерлу, де тепер замайорів синьо-жовтий прапор з іменами Героїв. Найстаршій серед матусь 70 років.

Сьогодні, 25 червня, відбулась зустріч матерів з міським головою Сергієм Сухомлиним під час, якої вони поділились враженнями від підйому та спуску.

Міський голова Сергій Сухомлин подякував матерям за їх мужність та синів-героїв: «5 годин підйому і 4 години спуску. Це дуже важко у будь-якому віці. Але тільки такі сильні жінки могли виховати синів-героїв! Ви — приклад для інших!».

Як розповідають матері їхньою головною мотивацією було відчути себе ближче до дітей і зберегти пам’ять про їхні подвиги.

«Моя подруга перенесла два інсульти і через декілька місяців сказала мені, що має мрію підкорити Говерлу, але не має компанії. І вона була впевнена, що я точно піду. В душі моїй загорівся вогник, я зрозуміла, що піду туди не одна, а з такими ж мамам,  як сама», – сказала Світлана Абрамович.

Мама Вадима Антонова, який загинув 10 серпня 2014 року під Іловайськом поділилась: «Це все для того, щоб люди пам‘ятали про їхній подвиг. Вони віддали життя за цю красу, за нашу країну».

Олена Заєць, мати загиблого військослужбовця розповіла, що дорога видалась нелегкою і негода не зупинила їх дійти до своєї мети.

«Шлях був надто важкий: після дощу, в дощ, по камінню та глині. Ми несли прапор, який був з моїм сином в зоні АТО. На цьому прапорі були написані прізвища та імена наших дітей, тому в нас не було іншого вибору і мали донести його до самої вершини»,- розповідає Олена Заєць.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here