Home Події Житомиряни зможуть переглянути міжнародну кінотрилогію «Моє дитинство»

Житомиряни зможуть переглянути міжнародну кінотрилогію «Моє дитинство»

247

У Житомирі 11 жовтня 2018 року о 17:00 у кінотеатрі ім. Івана Франка відбудеться велика презентація міжнародної кінотрилогії «Моє дитинство», що об’єднала ігрові короткометражні фільми зняті в Україні, Грузії та Італії.

Захід відбудеться за участю автора та режисера Iryna Pravylo та стане стартом прокату, що триватиме з 11 по 17 жовтня. 

«Моє дитинство» — унікальний незалежний кінопроект, в рамках якого було організовано й успішно завершено дві компанії спільнокошту. В Україні трилогію вже побачили в Києві, Львові, Червонограді, Чернігові, Сумах, Миргороді, Дніпрі, Луцьку та Маріуполі. Кінотур постійно розширюється. 

Сценарії до фільмів створені за мотивами оповідань "Мужицький ангел" Степана Васильченка, "Кров" Нодара Думбадзе та "Мій університет" Ніно Палумбо. Разом вони творять кінотриптих, присвячений Хлопчику в різні вікові періоди. 

Проект отримав ряд нагород, серед яких: Золота медаль Національної академії мистецтв України, Орден честі Президента Грузії, Спеціальний диплом 41-го МКФ «Молодість», Золота Медаль Президента Республіки Італія Джорджіо Наполітано "За внесок у розвиток кіномистецтва", гран-прі Одеського міжнародного дитячого фестивалю "NEXT". 

“…Оповідь нагадує біблійну простоту в кращому сенсі цього слова…” – з рецензії кінорежисера Романа Балаяна на фільм "Кров".

“… фільми присвячені темі дитини, дитинства… Та проблеми, порушені в них, – людина та її сім’я, людина і небо, Бог – дозволяють сприйняти образ дитини як символічний…” кінокритик Анастасія Пащенко.

«Цю трилогію мають побачити діти усіх шкіл Італії» – Асоціація вчителів Тоскани.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here