Home Події Житомирський музей космонавтики – напівфіналіст міжнародного конкурсу

Житомирський музей космонавтики – напівфіналіст міжнародного конкурсу

126

Музей космонавтики ім.С.П. Корольова Житомирської обласної ради вперше став напівфіналістом престижного музейного конкурсу «ЖИВА», що проводиться під патронатом Міжнародної організації «Форум слов’янських культур».

Організація  вже 15 років пробуджує творчий потенціал слов’янських культур, забезпечує їх присутність у глобальному контексті сучасності, а також об’єднує митців, діячів культури і музейників з різних країн.

У рамках першого візиту в Україну делегації Міжнародної організації «Форум слов’янських культур» за підтримки Всеукраїнської асоціації музеїв, музей відвідали члени конкурсної комісії Андреа Рихтер (Словенія) и Неда Кнежевич (Сербія), які оцінювали діяльність музею у півфіналі Міжнародного конкурсу. Оцінювання кандидатів продовжуватиметься до кінця квітня, а церемонія нагородження лауретів відбудеться на початку жовтня в Чорногорії.

Гості також відвідали будинок-музей, де народився та деякий час проживав видатний житомирянин.

Довідково: Премія «Жива» була заснована в 2012 році з ініціативи експертних проектних груп з країн, об’єднаних Форумом слов’янських культур. Цілі премії «Жива» – це розпізнавання, заохочення, нагородження і просування експериментів, проектів і практик в сфері музеології в рамках специфічного культурного і географічного контексту слов’янських країн. Особлива увага при цьому приділяється особливостям і унікальним цінностям слов’янського світу з його історією, звичаями і спадщиною, загальними, а часом також суперечливими, корінням і труднощами. Йдеться про премію, яка з одного боку об’єднує цікаві проекти, з іншого представляє їх на наднаціональному рівні. Заохочення конкуренції з метою збільшення кількості музеїв, які прагнуть до того, щоб стати ще краще, продиктовано переконанням, що знання і обмін досвідом є ключовим фактором для досягнення більшого впливу музеїв на наше суспільство.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here