Home Події Житомирський драмтеатр шукає спонсорів та меценатів

Житомирський драмтеатр шукає спонсорів та меценатів

126

Відгукніться меценати… – Й ваші фотопортрети прикрашатимуть фойє головного театру області. Подібна практика, як спосіб висловити публічну подяку за підтримку місцевого театрального мистецтва, прийнята в деяких містах України.

Адміністрація житомирського драмтеатру готова й на інші креативні кроки – аби знайшлися ті меценати чи спонсори. Звичайна й здавна шанована в усьому світі практика опіки театру з боку заможних добродіїв у Житомирі поки що не прижилася. Натомість    місцева публіка дедалі більше відчуває прихильність до Мельпомени – впевнені директор драмтеатру Наталія Ростова та художній керівник Наталія Тімошкіна.

Аби театр не зупинявся у розвитку, потрібна суттєва матеріальна допомога, без особливого оптимізму, знов і знов нагадують адміністратори. Бюджетні статті покривають лише зарплату та енергоносії. За власний кошт театр утримує складну інфраструктуру, яка потребує постійного оновлення, фінансує усі постановки. Попередній сезон театр закривав двома прем’єрами, у новому – розпочинається робота ще над трьома спектаклями. Є багато ідей, як зробити їх більш цікавими у видовищному плані, а без підтримки меценатів це важко зробити.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here