Home Події Житомирщина святкуватиме ”Лесині джерела”

Житомирщина святкуватиме \”Лесині джерела\”

141

Цього року на Батьківщині славетної землячки – поетеси Лесі Українки, у місті Новограді-Волинському, 29 — 31 липня відбудеться ювілейне,  25 Міжнародне літературно-мистецьке свято «Лесині джерела». 

У заході візьмуть участь літератори, митці, професіональні й самодіяльні артисти, майстри народної творчості.


Протягом 3-х днів місто Новоград-Волинський перетвориться на галасливий вулик, творчу верхівку, де звучатиме класична, народна, духова музика, пісня, гумор, різноманітні танцювальні ритми, повідомляє управління культури і туризму Житомирської облдержадміністрації.  


В цьому році на «Лесиних джерелах» літературознавчі та мистецтвознавчі заходи відбудуться у літературно-меморіальному музеї Лесі Українки. Театральні вистави за творами поетеси та літературно – мистецькі вечори, присвячені її творчості, проходитимуть у міському Палаці культури. У парку культури і відпочинку на гостей чекатиме «Містечко майстрів» із виставкою робіт декоративно-ужиткового мистецтва з багатьох куточків України.


На центральних вулицях і площах міста за участю аматорських творчих колективів відбудеться «Народна вертівка», на території фортеці — «Козацькі розваги», вечірній концерт і святковий феєрверк.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here