Home Події Віктор Ющенко у Житомирі говорив про мед і молоко

Віктор Ющенко у Житомирі говорив про мед і молоко

406

Третій Президент України Віктор Ющенко відвідав Житомир 27 серпня. Разом із Владою Литовченко він презентував проєкт "Бортництво Полісся: архаїчна традиція у сучасному вимірі".

Обговорення пройшло в Житомирській ОДА.

"Півтори тисячі років тому наш край називали краєм  меду і молока. Бджолярство як практика пішло звідси. І зараз ми ще можемо планувати, додати багато ідей у це ремесло, але саме головне – його зберегти. Прикро, що у нас немає музею бджолярства.

Я б хотів, щоб звідси стартувала національна програма підтримки бджолярства. Ми маємо розуміти, де брати можливості, які в нас ресурси, хто партнери, які університети долучаться.

Дякую місцевій владі, адже це їх ініціатива провести конференцію в Житомирі. У мене є велике натхнення і бажання підставити своє плече", – сказав Віктор Ющенко.

Національний проєкт об’єднує Київську, Рівненську, Житомирську області та реалізується за підтримки Українського Культурного Фонду.

Основною метою проєкту є популяризація бортництва як елементу культурної спадщини України, а також візуалізація у ЗD форматі предметів музейних зібрань із трьох областей України.

"Проект розрахований на молодіжну, дитячу та юнацьку аудиторію. Тому організатори передбачили низку активностей для молоді, у тому числі відкритий онлайн урок для школярів 3 областей", – розповіла куратор проєкту Влада Литовченко.

За результатами проєкту передбачається створення та запуск web-сайту «Віртуальний музей бортництва», а також створення інтерактивних просвітницьких матеріалів, які можуть стати основою досьє для домінування традиції до Репрезентативного списку нематеріальної спадщини ЮНЕСКО.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here