Home Події В Житомирі встановлять пам’ятник Папі Римському

В Житомирі встановлять пам\’ятник Папі Римському

107

Пам’ятник Папі Римському Івану Павлу ІІ буде встановлений на Замковій горі біля костелу. Кафедральний костел Святої Софії на Замковій горі прикрашає місто із середини ХVІІІ ст. Ця культова споруда сьогодні також пам’ятка культури національного значення. Тут на службу Божу збирається багато віруючих, оскільки у Житомирі проживає значна кількість поляків (близько 5%). Саме їм належить ідея встановлення біля костелу пам’ятника Івану Павлу ІІ.

Постать відомого релігійного і духовного діяча ХХ століття – Папи Римського Івана Павла ІІ є знаковою для всього слов’янського світу. Ще за життя він зазнав світової слави проповідника і носія ідей толерантності, національного і культурного примирення, мирного співіснування всіх народів.
 
Важливою подією для католиків України став візит святішого отця в Україну у червні 2001 року. Шануючи народ і державу, до якої завітав, Папа здійснив літургію та звернувся до присутніх українською мовою. 

На честь літургійного спомину блаженного Івана Павла ІІ в римо-католицькій церкві, який відзначається 22 жовтня і заплановано урочисте відкриття та освячення пам’ятника Папі Римському у Житомирі.
 
Управління по зв’язках з громадськістю Житомирської міської ради.
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here