Home Події В Житомирі визначили найкращу книгу

В Житомирі визначили найкращу книгу

138
В День української писемності та мови, в концертному залі Житомирської ОДТРК відбулася урочиста церемонія нагородження переможців обласного щорічного конкурсу «Краща книга року». 

На розгляд журі представлено 28 книг у 9 номінаціях. Найширше представлено номінації «Поезія року», «Проза року» та «Мій край». Подані книги і в номінацію «Кращий літературний дебют», яка торік не була представлена. 

У кожній номінації переможцем визначено по одній кращій книзі, ще 6 книг – заохочувальною премією. 
Зокрема у номінації «Мій край» перемогла книга Іллі Опанащука «Золоті сторінки спортивної Житомирщини», у номінації «Особистість і доба» – книга Олексія Опанасюка «Іван Огієнко та літописний Воздвижень з його окресами», у номінації «З глибини знань» – Марії Пономаренко «Подарунок». Збірка «Яснозір’я» Івана Сльоти визнана переможцем у номінації «Поезія року». Книга Олександра Гуцалюка «Остання війна» стала безперечним лідером у номінації «Проза року». 
 
Досить цікаво цього року була представлена номінація «Світ дитинства». Оргкомітет прийняв рішення визнати переможцем книгу Віктора Васильчука «Пригоди Сновиди та його друзів». У номінації «Кращий літературний дебют» одноголосно визнано переможцем книгу Марійки Розбіцької «Веселе сонечко». У номінації «Мистецтво друку» перевагу було надано книзі Михайла Полюги «Гроздь», яку випустило у світ приватне підприємство «Рута» (директор М.М.Бондар). 
 
Найголовніший приз конкурсу «Гран–Прі» за унікальне, фундаментальне видання вручено Миколі Ярмолюку за його книгу «Що було, що є і що буде».
 

Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here