Home Події В Україні дозволили прокат фільму ”Серпень. Восьмого”

В Україні дозволили прокат фільму \”Серпень. Восьмого\”

89
Державне агентство України з питань кінематографії видало сьогодні прокатну ліцензію фільму режисера Джаніка Файзієва "Август. Восьмого". Про це повідомила сьогодні прес-служба кіновідомства, зазначивши, що "глядацька аудиторія обмежена віком від 18 років", пише Gazeta.ua.
 
Експертна комісія прийняла рішення про дозвіл показу цього фільму на території України більшістю голосів.
 
"Можуть бути різні думки про художню цінність і зміст фільму, але глядачі мають право самостійно оцінити фільм. Держкіно не може виступати цензором і не має підстав для заборони прокату цієї картини в країні", – заявив перший заступник голови Держкіно Сергій Сьомкін.
 
В основі фільму "Август. Восьмого" лежить реальна історія, присвячена подіям в Південній Осетії у серпні 2008 року.
 
Фільм "Август. Восьмого", поставлений Джаніка Файзієва, вийшов в широкий прокат в Росії 23 лютого 2012 року. Стрічку позиціонують як любовну історію на тлі збройного конфлікту в Осетії. Незадовго до російської прем’єри фільму було оголошено про те, що роботу Файзієва відмовилися показувати в Баку.
 
Повідомлення про те, що Міністерство культури України відкликало прокатну ліцензію у згаданого фільму, з’явилися в пресі 11 березня. Рішення про відкликання ліцензії нібито було прийнято після того, як в Мінкультури звернулися представники української партії "Свобода" та грузинської діаспори. З їх точки зору, стрічка "Август. Восьмого" розпалює міжнаціональну ворожнечу.
 
Проте вже 12 березня Державне агентство України з питань кіно спростувало інформацію про відкликання ліцензії. За словами представника агентства, на той момент рішення про прокат фільму ще не було прийняте.
 
 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here