Home Події В Коростені спекли дерун-рекордсмен вагою 180 кілограмів. ВІДЕО

В Коростені спекли дерун-рекордсмен вагою 180 кілограмів. ВІДЕО

245

Дерун вагою у 180 кілограмів – новий рекорд встановили на 10-му фестивалі дерунів у Коростені. Тут щороку вигадують нові рецепти, і їх кількість уже перескочила за півсотні, йдеться у сюжеті ТСН.

Столиця дерунярства зібрала тисячі гостей з усієї України, яких частувала картопляними смаколиками. Столи просто вгиналися від наїдків, бо цього року картопля вродила щедро.

Шестеро чоловіків ледь несуть тацю з деруном-рекордсменом. Картопляний млинець завдовжки в 161 см та завширшки в 120 см спекли на місцевому хлібокомбінаті.

На його  виготовлення знадобилося 220  кг  картоплі, по 10  кілограмів  борошна,  цибулі  та  моркви.  Поласувати рекордсменом  змогли усі охочі.

"Дійсно в Україні такого ще не було і це рекорд. І рекорд дійсно смачний", – каже представник книги рекордів України Андрій Масюк.

Голодним на фестивалі дерунів у Коростені не залишився ніхто. Бо порція коштує від 10 до 35 гривень. І це – за 5 великих, або 10 маленьких дерунів.

Загалом напекли із півсотні різновидів дерунів. Від  традиційних –  із м’ясом, сиром, грибами, до рідкісних екземплярів: дерунів у м’ясному кожусі, дерунів у капустяній сорочці, і навіть піци з дерунів. А до дерунів, запевняють продавці, найкраще – це наливочки. Поласувати картопляними смаколиками з’їхалися з усієї України.

Міський голова Коростеня не лінується і теж тре картоплю. Його  секрет – у картоплю додає зубчик часнику та ложку сметани. Подавати деруни радить щойно зняті зі сковорідки.

Усі деруни на фестивалі дегустує журі. Найкращі визначать за смаком і за ціною.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here