Home Події Сеітаблаєв зніматиме фільм про легендарний рейд 95-ї бригади на Донбасі

Сеітаблаєв зніматиме фільм про легендарний рейд 95-ї бригади на Донбасі

169

Про це «Укрінформу» розповів український режисер Ахтем Сеітаблаєв.

За його словами, зараз триває процес обговорення сюжету стрічки про рейд підрозділів 95-ї окремої аеромобільної бригади влітку 2014 року на Донбасі.


«Я взагалі думав, що більше не буду знімати стрічки на тему сучасної війни. Але ми довго розмовляли і дорозмовлялися до того, що як ми можемо не зняти цю стрічку. Адже це дійсно легендарна історія, яка, наскільки мені відомо, не має аналогів у військовій історії: 1500 км тилами ворога ("Вікіпедія" підказує, що 170 км – ред.) з перемогами для того, щоб врятувати своїх бійців, своїх людей. Саме життя написало таку історію – історію перемоги, звитяги, мужності й гідності. Ну як не зняти фільм про таку історію», – сказав режисер.

За словами Сеітаблаєва, він не хоче знімати «суто бойовик, про рейд як такий».

«Передусім, у картині мають бути людські, чоловічі історії. За жанром це буде військова драма», – повідомив він.

Нагадаємо, раніше Ахтем Сеітаблаєв зняв фільм «Кіборги» – воєнну драму-бойовик про захисників Донецького аеропорту. Стрічка стала одним з переможців 8-го конкурсного відбору Держкіно. Виробництвом займалася кінокомпанія «Ідас-філм». Зйомки відбувалися взимку-навесні 2017 року. Загальний бюджет фільму – близько 48 млн грн, половину з них надало Держкіно. «Кіборги» за перший вікенд зібрали 8 млн 186 тисяч 701 гривень. За два вікенди показу стрічка зібрала 15,7 млн грн. Фільм отримав шість статуеток Національної кінопремії «Золота дзиґа», зокрема у номінації «Найкращий фільм 2017 року».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here