Home Події Презентували довідник «Житомир багатонаціональний»

Презентували довідник «Житомир багатонаціональний»

201

Презентація інформаційного довідника «Житомир багатонаціональний» відбулася 15 червня в прес-центрі Житомирської міської ради. У виданні представлені інформаційно-презентаційні матеріали про національно-культурні товариства, які існують і працюють в Житомирі. Повідомляє RTA-plus.

З коротким вітальним словом перед представниками національно-культурних товариств Житомира та журналістами виступив Володимир Дебой, а саму презентацію провела секретар Житомирської міськради Наталія Леонченко. 
Під час презентації було підкреслено, що «різнобічна й багатогранна діяльність національно-культурних товариств в повсякденному житті міста, створює його неповторний колорит. Спільними зусиллями мешканців всіх національностей, патріотів краю твориться її майбутнє. Саме з їх ініціативи часто створюються національно-культурні центри, дошкільні установи, школи, проводяться фестивалі і конкурси. 

Міська влада розуміє складність і багатогранність проблеми відродження національних меншин і намагається підтримати їхні починання і діяльність». 

Сьогодні в Житомирі проживає приблизно 29 тис. росіян, 13,8 тис. поляків, близько 1,5 тис. білорусів і євреїв. Всього є представники близько 100 національностей. 

В ході презентації, представники кожного культурно – національного суспільства могли виступити з коротким повідомленням про свою діяльність. 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here