Home Події «Осіння палітра Полісся» об’єднає 10 художників України творчою роботою над пейзажами Житомирщини

«Осіння палітра Полісся» об’єднає 10 художників України творчою роботою над пейзажами Житомирщини

287

19 жовтня Житомирщина приймає міжрегіональний художній пленер «Осіння палітра Полісся». Художники з області та інших міст України протягом 10 днів писатимуть картини з краєвидами нашого поліського краю. Кожен митець подарує по 2 картини облдержадміністрації.

До Житомирщини вже завтра приїдуть художники з різних куточків України для того, щоб 10 днів писати картини з мальовничими краєвидами області. Пленер «Осіння палітра Полісся» триватиме з 19 по 28 жовтня на базі санаторію «Дениші». Там художники працюватимуть над своїми художніми роботами. Також у рамках пленеру заплановані виїзди по два дні до Бердичева та Коростишева. У цих містах  митці зображатимуть архітектуру старого міста та річкові пейзажі.

Голова Житомирської обласної організації Національної спілки художників України Василь Кондратюк розповів, що участь у пленері будуть брати 10 художників: 5 з Житомирської області та 5 майстрів з Одеси, Харкова, Вінниці, Сум.

За ловами Василя Кондратюка, за умовами пленеру кожен художник подарує Житомирській ОДА по 2 своїх картини, які відбиратиме оргкомітет. Це можуть бути раніше написані роботи, або ж картини, створені під час цього пленеру.

Перша виставка результатів роботи художників під час «Осінньої палітри Полісся» буде презентована на четвертому поверсі облдержадміністрації 25 жовтня.

 


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here