Home Події Оператор команди Кусто повернувся до Києва з новою виставкою підводних картин

Оператор команди Кусто повернувся до Києва з новою виставкою підводних картин

149

Сьогодні, 26 серпня, у київській галереї Мистецька Збірка відбудеться відкриття виставки робіт Андре Лабана, французького художника, який першим почав малювати підводний світ з натури.

Андре Лабан – оператор підводної команди легендарного Жака Кусто й засновник напрямку підводного живопису. Вперше він почав писати підводний світ з натури після того, як місяць прожив у підводному будинку.

Це другий приїзд Андре Лабана в Україну.

"Це вже друга виставка Андре в нашій галереї. Перша була дуже успішна, її відвідало багато людей, тому ми вирішили організувати ще одну, щоб показати Києву більше підводних картин. Цей живопис унікальний і неповторний, такого немає більше ніде у світі", – розповів директор галереї Максим Волошин.

За словами членів команди Жака Кусто, картини Лабана занурюють глядача в реальний підводний світ, дають йому можливість відчувати те, що бачить аквалангіст під водою. Лабан пише пейзажі, наприклад, печери й гроти.

"Підводний живопис – не бізнес. Це моє головне захоплення, – каже художник. – Я почав малювати у вісім років; малював під водою в багатьох морях світу".

Відкриття виставки відбудеться 26 серпня в 17:00, проте для широкої публіки експозиція буде доступна з 27 серпня по 25 вересня 2011 року.

За матерiалами: Корреспондент.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here