Home Події На Житомирщині вчетверте пройде фестиваль дерунів

На Житомирщині вчетверте пройде фестиваль дерунів

180

10 вересня в суботу в Коростені відбудеться 4 Міжнародний фестиваль дерунів. Як повідомляє прес-служба Коростенської місько ради, планується, що фестиваль розпочнеться о 12 годині в парку ім. Островського.

В програмі свята – дегустація дерунів. За її результами оберуть найкращу господарку, яка виготовила найсмачніші деруни. На святі буде працювати "Школа дерунярства", де кожен зможе навчитися готувати смачні деруни. Крім того, мер Коростеня планує провести майстер-клас "Дерун від мера".


Під час фестивалю будуть проводитись різноманітні конкурси – на найоригінальніший плакат про деруни, на найбільший і найоригінальніший овоч чи фрукт, що виріс на Коростенщині, на кращу вишиванку, найсмачніший рецепт дерунів, на найоригінальніше та художнє нарізування овочів (карвінг),на кращий вірш чи оду дерунам, на краще виконання пісні «Чорнобривці», Дерунярське триборство (армреслінг, піднімання ваги, метання дерунів та поросячі вибрики.

Зазначимо, що перший фестиваль відбувся 27 вересня 2008 року. Дерун, спечений того дня вагою 118 кг, занесено до Книги рекордів України. Під час другого фестивалю в місті відкритий єдиний в Україні пам’ятник Деруну. На третьому фестивалі коростенці побили власний рекорд по випіканню деруна-гіганта.



LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here