Home Події На посади директорів двох музеїв в області повторно оголосять конкурси

На посади директорів двох музеїв в області повторно оголосять конкурси

308

Засідання конкурсних комісій на заміщення посад директорів КЗ «Кмитівський музей образотворчого мистецтва ім. Й.Д. Буханчука» та Житомирського обласного літературного музею відбулося 8 лютого в облраді.

Жоден із чотирьох кандидатів не набрав достатньої кількості балів – тому конкурси і прийом документів оголосять повторно.

Про це повідомили в обласній раді:

«Шляхом голосування члени комісії мали обрати керівників даних закладів з послідуючим затвердженням профільною комісією і сесією обласної ради. В результаті голосування жоден із претендентів не набрав необхідної мінімальної кількості голосів (більшість від загального складу комісії – 5 голосів).

Отже, переможців конкурсу на посади директорів КЗ «Кмитівський музей образотворчого мистецтва ім. Й.Д. Буханчука» та Житомирського обласного літературного музею не визначено.

Голова конкурсних комісій Володимир Ширма вніс пропозицію рекомендувати голові обласної ради оголосити конкурси повторно».

На посаду директора Кмитівського музею заяву подав лише один претендент – діючий в.о. директора музею Ярослав Хитрий, який очолює даний заклад з 2010 року. Однак його кандидатуру не підтримали через відсутність чіткої концепції розвитку музею.

На посаду директора Житомирського обласного літературного музею Житомирської обласної ради заяви подали 3 претендента: Світлана Соболевська – методист вищої категорії Інституту сучасного мистецтва Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв, Віталій Єремєєв – екс-директор Житомирського обласного літературного музею та Світлана Гресь – в.о. директора Житомирського обласного літературного музею.

Їх кандидатури теж не підтримали, вони не набрали мінімальної кількості голосів (більшості від складу комісії).

Переможців конкурсу на посади директорів КЗ «Кмитівський музей образотворчого мистецтва ім. Й.Д. Буханчука» та Житомирського обласного літературного музею не визначено.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here