Home Події На наступний День Житомира в місті планують встановити пам’ятник хлібу

На наступний День Житомира в місті планують встановити пам\’ятник хлібу

114

Вперше в Житомирі до 1127-ї річниці від дня заснування міста пройшло Свято хліба "Жито для миру".

Дух справжніх українських традицій, запах свіжовипеченого хлібу, народні пісні, вишите вбрання – усе це змогли поєднати організатори в одному святковому заході. Житомирянам та гостям міста цього дня були представлені кращі традиції, пов’язані із хлібом: зустріч гостей, сватання, процес замішування хлібу, а також виставки хлібо-булочних виробів від виробників  усієї області. Найбільшою ж родзинкою свята став 50-кілограмовий яскраво оздоблений коровай.
 
Під час відкриття свята міський голова Володомир Дебой пообіцяв, що Свято хліба буде традиційним для міста, стане однією із візитівок Житомира. 

Цьогоріч спеціально до свята у навчальних закладах пройшли конкурси на кращий твір про цінність хліба у житті людини. Учні-переможці отримали у День народження міста подарунки від міського голови.

За інформацією управління по зв’язках з громадськістю Житомирської міської ради, нині триває загальноміський конкурс на кращу ескіз-ідею пам’ятника хлібу. Його встановлення планують здійснити вже до наступного Дня міста.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here