Home Події На ”1+1” покажуть серіал «Слов’яни», який знімали поблизу Житомира

На \”1+1\” покажуть серіал «Слов’яни», який знімали поблизу Житомира

464

 Поблизу села Дениші на Житомирщині тривають знімання 12-серійного серіалу «Слов’яни», прем’єра якого відбудеться на телеканалі «1+1». Проект є копродукцією українських та словацьких режисерів і продюсерів на чолі з міжнародним шоуранером та режисером Петером Беб’яком, який є володарем «Кришталевого глобусу» Карлових Вар та інших міжнародних кінонагород.


Виробництвом історичного серіалу з елементами слов’янської міфології займається «Медійна Група Європейського Партнерства» (Україна) та «Wandal Production, s.r.o.» (Словаччина), за участі українського телеканалу «1+1» та словацького TV JOJ за підтримки Міністерства культури України.

«Телеканал «1+1» першим в Україні придбав права на показ серіалу «Слов’яни» та бере активну участь у роботі над ним. Ми долучились до проекту на етапі затвердження сценарію та підбору акторів, побували на зйомках і були вражені кропітким ставленням до деталей серіалу. Над створенням проекту працює професійна команда та задіяний потужний акторський склад. Тож ми віримо, що серіал стане подією в Україні», ‒ говорить керівниця департаменту закупівель ТВ продукту «1+1 медіа» Інна Кондратюк.

За сюжетом, юна травниця Драга шукає спосіб врятувати свого брата, який дивовижним чином перетворився на оленя. Одного разу олень приводить її до непритомного пораненого незнайомця, який не пам’ятає, хто він і хто хоче його вбити. Завдяки своїм чарівним здібностям Драга рятує чужинця. Вона дає йому ім’я та пускає у своє життя. Разом вони намагаються з’ясувати, хто він такий, але чим більше дізнаються, тим більша загроза нависає над усіма жителями слов’янського городища Великий стіл.

«У серіалі спостерігаємо за життям городища впродовж одного року, коли відбуваються всі ритуали, що були в давніх слов’ян у дохристиянський період. Починаємо від перетворення молодих хлопців на чоловіків, ініціації, а завершуємо літнім сонцестоянням, великим святкуванням життя. Крім того, бачимо ритуали поховання, народження, спілкування з іншими світами і т.д. За всім цим ми спостерігаємо очима людини, яка не належить до громади і бачить усе це вперше, новим поглядом, по суті – поглядом глядача», ‒ розповів головний сценарист з боку Словаччини Йозеф Колеяк.

Героями серіалу стали українські та словацькі актори, серед яких і ведучий ранкового шоу «Сніданок з 1+1» Руслан Сенічкін. Також у проекті знімаються: Юрай Лой, Поліна Носихіна, Томаш Машталір, Макар Тихомиров, Анна Адамович, Олексій Тритенко, Душан Цінкота, Олександр Мавріц, Олег Мосійчук, Яна Квантікова, Анди Гриц, Тетяна Міхіна, Олександр Рудинський, Зузана Фіалова, Ольга Ясинська, Євгенія Шимшир’ян та інші. У бойових сценах серіалу задіяні каскадери світового рівня, які працювали над постановками, в тому числі в «Грі престолів», з британським кінорежисером і продюсером Рідлі Скотом та американським – Стівеном Спілбергом.

«Знімаючи історію про давніх слов’ян, які ще не розділилися на нації, ми раптом знаходимо єдність у сучасності. Це дуже цікавий життєвий досвід та унікальне переживання. За кілька тижнів роботи над проектом ми вже почали розуміти одне одного без перекладача. Це дійсно дивовижний досвід, це чудово!», ‒ поділився український режисер проекту Сергій Санін.

Продюсерами серіалу виступили Андрій Єрмак та Ванда Адамік Грицова, режисери ‒ Петер Беб’як, Міхал Блашко та Сергій Санін, сценисти ‒ Вероніка Колеякова, Йозеф Колеяк, Ян Лютеран, оператори ‒ Мартин Ж’яран, Станіслав Адам, Вова Іванов, постановник трюків ‒ Роман Янкович.
 
Прем’єра серіалу «Слов’яни» відбудеться на телеканалі «1+1».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here