Home Події Музей космонавтики запрошує житомирян на святкування Всесвітнього тижня космосу

Музей космонавтики запрошує житомирян на святкування Всесвітнього тижня космосу

157

 З 4 по 10 жовтня в усьому світі щорічно відзначається Всесвітній тиждень космосу. З цієї нагоди колектив комунального закладу обласної ради «Музей космонавтики ім. С.П. Корольова» підготував низку заходів, які відбудуться впродовж «космічного» тижня.

Зокрема, 5 жовтня у музеї космонавтики запланована зустріч з космічним науковцем України, вченим-біологом Надією Адамчук-Чалою, яка у 1996 році проходила підготовку до польоту з першим космонавтом незалежної України Леонідом Каденюком, була його дублером.

6 та 7 жовтня музей космонавтики запрошує на «Космічний вікенд». Два насичені дні чекають на відвідувачів: від класичної музики та демонстрації балету «Аеліта» на музику Р. Глієра до робототехніки і перегонів на космотрасі, демонстрації старовинного астрономічного обладнання, майстер-класів і  презентацій, модного показу та лайт-шоу.

Також запланований приїзд представників  видавництва «Артбукс» з м. Києва, які презентуватимуть книжкові новинки цього року: «Енциклопедію. Історія дослідження космосу: Від сонячного годинника до польоту людини на Марс» та пізнавальну книжку-гру «Сонячна система». На презентації можна буде не тільки почути про зміст книжок, але й потримати в руках справжній метеорит, секстант, астролябію, дізнатися про призначення астрономічних приладів, їх історію та придбати видання.

9 жовтня відбудеться воркшоп «Людина майбутнього».

Музей космонавтики запрошує житомирян та гостей міста відвідати заходи «космічного» тижня.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here