Home Події Lady Gaga та Бейонсе потрапили до списку ”неблагонадійних”

Lady Gaga та Бейонсе потрапили до списку \”неблагонадійних\”

140

Міністерство культури Китаю склало список музичних творів, які заборонені для розміщення в Інтернеті. Серед "неблагонадійних" опинилися пісні Lady Gaga та Бейонсе.

Слабкою втіхою для Lady Gaga і Бейонсе може служити те, що разом з їхніми піснями у чорний список міністерства культури КНР, не рекомендованих, а простіше кажучи заборонених для розміщення у всесвітній павутині, потрапили і 100 пісень інших виконавців. Музичні сайти повинні до 15 вересня прибрати всі заборонені композиції, які, вважають в Мінкульті, можуть завдати шкоди "національній культурній безпеці" Піднебесної.

Ті ж, хто не послухаються і залишать на своїх сайтах пісні з чорного списку, ризикують накликати на себе гнів китайського уряду з відповідними наслідками.

Інтернет в КНР знаходиться під жорстким контролем китайської влади. Контент, який влада вважає політично неблагонадійним, часто блокується або просто забирається з мережі.

У повідомленні, вміщеному на сайті міністерства культури КНР, повідомляється, що 100 пісень не пройшли офіційний відбір і не отримали схвалення керівництва.

Ще у 2009 році в Китаї був прийнятий закон для боротьби з "низькими і вульгарними смаками в культурі. За цим законом всі інтернет-сайти повинні мати дозвіл влади на розміщення того чи іншого продукту.

Більшість пісень у чорному списку з Тайвані або Гонконгу, кілька з Японії. "Чемпіонкою" серед західних виконавців є Lady Gaga – в чорному списку 6 її пісень. Крім неї і Бейонсе, в Китаї потрапили під заборону композиції Кеті Перрі, Backstreet Boys і Take That.

Раніше у Лівані заборонили продаж нового альбому американської співачки Lady GaGa "Born This Way".


 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here