Home Події Культура – це не тільки покладання та столи накривати: депутати розкритикували роботу...

Культура – це не тільки покладання та столи накривати: депутати розкритикували роботу департаменту ОДА

414

Заходи з відзначення 150-річчя від Дня народження Лесі Українки в області не готові – депутати не вдоволені роботою департаменту культури ОДА. Тому доручили провести спільну нараду із громадськістю та бізнесом, аби розробити конкретний план заходів. Крім того депутати ініціювали проведення аудиту фінансово-господарської діяльності у краєзнавчому музеї.

«Не виконано нічого. Рівень цього плану заходів – це рівень старшої групи в дитячому садочку. При такій роботі ці заходи будуть виконані до 200-річчя від дня народження Лесі Українки. Картина дуже сумна. Це схоже на саботаж… Культура – це не тільки купити букет квітів і з’їздити на покладання. Культура – це ще й робота, й вирішувати всі ситуації, а не тільки столи накривати. Ви повністю провалили всю роботу», – розкритикував роботу департаменту культури Олександр Савченко, голова гуманітарної комісії.

Свою кандидатуру до оргкомітету відкликала депутатка Тетяна Парфентієва. Вона повідомила, що за такого посереднього менеджменту краще організує свої паралельні заходи як представниця громадськості.

«Голова постійної комісії з гуманітарних питань Олександр Савченко вніс пропозицію невідкладно провести спільну нараду із запрошенням громадськості, бізнесу та розробити конкретний план відзначення 150-річчя з Дня народження Лесі Українки до 25 лютого і до кінця року. Пропозиція була підтримана членами комісії.

Що стосується музею Лесі Українки члени комісії проголосували за пропозицію внести зміни до оргкомітету, а саме залучити до розробки концепції експозиції професійних консультантів, зокрема Народного художника України Анатолія Гайдамаку. Крім того депутати доручили відділу звітності та аудиту обласної ради здійснити повну перевірку фінансово-господарської діяльності директора музею Романа Насонова», – інформує пресслужба облради. 

За словами депутата обласної ради Людмили Кицак, зараз потрібно терміново виправляти ситуацію:

«150-річчя з Дня народження Лесі Українки це свято не просто обласного та всеукраїнського значення, а й міжнародного формату. З точки зору організації та менеджменту треба було підійти набагато серйозніше і саме це є основною причиною, що така ситуація у нас зараз склалася. Втім вона не безвихідна. Підрядник вже прийняв всі зауваження. На часі – експозиція. Ми маємо врахувати всі думки і на гідному рівні провести святкування у 2021 році».

Також депутати проголосували за необхідність розроблення та затвердження Комплексної програми розвитку культури Житомирської області на 2021-2026 роки. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here