Home Події Костюмовану драму, яку знімали у Житомирській філармонії, покажуть весною

Костюмовану драму, яку знімали у Житомирській філармонії, покажуть весною

117

Весною 2019 року на телеканалі СТБ відбудеться прем’єра масштабної костюмованої драми "Кріпачка", виробництва Starlightfilms і Film.ua.

Про це повідомляє gazeta.ua.

13 місяців, 246 змін, 2065 сцен – саме стільки за часом створювався масштабний серіал. Події в серіалі зачіпають всі пори року, тому знімали нон-стоп. Найхолодніша зйомка була при температурі -27, а найспекотніша +34.

Близько 100 актрис пробувалися на роль головної героїні кріпосної Катерини – її зіграла Катерина Ковальчук, яка має досвід роботи в США. 80 актрис пробувалися на роль актриси нежіночого театру Лариси – в результаті, роль отримала Наталка Денисенко. Всього в серіалі – 736 персонажів. З яких 170 ключових героїв і 20 головних. Через кастинг пройшли близько 1000 акторів.

Серед акторів, які зіграли головні ролі: Станіслав Боклан, Ольга Сумська, Марк Дробот, Анна Сагайдачна, Олеся Жураковська, Юлія Ауг. Олексій Яровенко, Михайло Гаврилов, Максим Радугин, Наталка Денисенко, Наталія Васько і ін.

"Я вдячна продюсерам за такий подарунок долі, – розповідала Ольга Сумська під час зйомок. – Я мріяла про історичний формат. Адже це інші відчуття, інший стиль і побудова мови. Ти не можеш так легко імпровізувати, потрібно використовувати стиль 19 століття. Але це дає крила і стимулює акторів. А які сукні! Мереживо, тканину, брошки ручної роботи, крінолін, корсети. Тобі потрібно лавірувати, щоб увійти в кадр ".

У серіалі глядачі побачать безліч історичних українських місць: Києво-Печерська лавра, Шоколадний будиночок, особняк Уварових, садиба Чечеля в Самчиках, музей Пирогова у Вінниці, музей під відкритим небом в Переяслав-Хмельницькому, особняк Якова Полякова, замок Вишневецьких, Житомирська обласна філармонія, палацово-парковий комплекс "Качанівка" та інші. Майже всі вони будуть являти собою Чернігівську губернію 19 століття. Всього було задіяно 496 об’єктів по всій Україні.

Локації розкидані по всьому Києву і Україні, оскільки шоураннер проекту Тала Прістаецька не приховує, що дуже складно знімати події 19 століття в країні, де майже не збережені історичні місця. А ті, які є, в дуже занедбаному стані.

"Дуже складним виявилося створити наш світ "Кріпачки" з нуля. У моєму житті це наймасштабніші зйомки. Якщо порівнювати з" Грою Престолів ", де знімають битву, в якій одночасно горить 20 каскадерів, то ні, ми не такі масштабні, – сміється шоураннер Тала Прістаецька. – Але якщо говорити про наш ринок, то, безумовно, це один з наймасштабніших серіалів, оскільки він передбачає величезну кількість локацій і акторів, оскільки історія багатофігурна, багато каскадерських історій. В ньому є: пожежа, народне повстання, два бала, два весілля, живі вулиці міста Києва, величезний бордель, насичений життям і тд. Якщо говорити, наскільки це масштабний серіал, то, мабуть, з усього, що робилося за останній час – наймасштабніший ".

200 тонн води було вилито на одну героїню і одного коня під час першої нічної зміни. 1000 кг сухого льоду було використано для створення ефекту диму. Близько 200 відшитих нарядів і приблизно 100 взято в оренду в Чехії на кіностудії Баррандов. 10-12 метрів тканини йшло на виготовлення однієї сукні. Середня вага жіночого вбрання з криноліном і корсетом – 6 кг.

Знімальна група складає близько 100 чоловік. Над серіалом працювали два режисери та два оператора, які зняли з 24 серії.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here