Home Події Філіпу Кіркорову загрожує до 8 років в’язниці

Філіпу Кіркорову загрожує до 8 років в\’язниці

122
Четверо болгарських композиторів подали в суд на зірку російської поп-музики 44-річного Філіпа Кіркорова, заявивши, що він порушив їхні авторські права, пише болгарська газета "Щоденник" з посиланням на представника болгарського відділення "Європейського товариства з захисту прав людини" Чавдара Гагова, повідомляє Gazeta.ua.
 
За подібне правопорушення, за місцевими законами, співаку може загрожувати до восьми років в’язниці, повідомляє "Щоденник".
 
Як пише газета, чотири болгарських композитора – Александар Савелієв, Дімітар Пенєв, Іван Пеєв і Найден Андреєв подали позов, заявивши, що Кіркоров від свого імені виконує, записує, відтворює, поширює і викладає в інтернет в Росії, Болгарії та Європейському союзі музичні композиції, права на які належать їм.
 
За інформацією "Щоденника", статтею 172а болгарського кримінального кодексу за діяння, в якому Кіркорова звинувачують болгарські композитори, російському артисту може загрожувати тюремний термін від двох до восьми років з штрафом від 10 до 50 тисяч місцевих левів (від 5,1 до 25,5 тисячі євро).
 
За словами обвинувачів, Кіркоров самовільно привласнив собі права на музику до пісень "Плюс і мінус" Савеліева, "Теперішній час" і "Спогад з дитинства" Пенєва, "Сповідь" Івана Пеєва і "Зоряна фантазія" Найдена Андреєва. Кіркоров змінив текст в цих піснях, але залишив музику, і тепер виконує і поширює як свої пісні, вважають заявники.
 
За інформацією болгарських ЗМІ, позов композиторів переданий в Софійську районну прокуратуру. 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here