Home Події Фестиваль полуниці на Житомирщині планують проводити щороку

Фестиваль полуниці на Житомирщині планують проводити щороку

143

 Найрізноманітніші сорти полуниці, майстер-класи, частування стравами із ягід, конкурси та розваги для дітей й дорослих – чекатимуть на гостей першого на Житомирщині Фестивалю полуниці.

Цей ягідний захід пройде на території Житомирського району у суботу, 8 червня. Локації будуть розміщені на майданчику біля Будинку культури (с. Висока Піч, вул. Воронкіна).

За словами голови Житомирської РДА Сергія Микитюка, цього року започатковується проведення свята «Фестиваль полуниці» в Житомирському районі, яке стане традиційним і щорічним.

«Сезон полуниці у нашому регіоні вже розпочався і за два тижні має бути у самому розпалі. Так як всі знають, що с. Висока Піч здавна є полуничним краєм, тому вибір часу проведення та локації заходу є не випадковим. У перспективі плануємо, що захід стане обласним святом. До заходу долучаться домогосподарства-виробники полуниці, делегації сільських рад та інших районів області, громадськість», – розповів голова РДА.

У програмі Фестивалю полуниці чимало цікавого. Серед запланованих заходів – виставка-ярмарок різних сортів полуниці від місцевих виробників та гостей свята, виставка виробів майстрів народної творчості, конкурси та розваги для дітей, майстер-класи з виготовлення вареників та випікання млинців, концертна програма за участі художніх та хореографічних аматорських колективів району тощо.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here