Home Події До Дня народження Лесі Українки випустили ексклюзивні конверти із зображенням та віршами...

До Дня народження Лесі Українки випустили ексклюзивні конверти із зображенням та віршами поетеси

349

Лімітовану колекцію конвертів тиражем 50 тис. екземплярів із зображенням Лесі Українки випустила Укрпошта з нагоди 150-річчя від дня народження поетеси. На конвертах також – найвідоміші рядки з віршів.

«До 150-річчя від дня народження Лесі Українки національний поштовий оператор створив та випустив новий ексклюзивний конверт із зображенням української поетеси. Портрет Лесі Українки зроблений у патріотичних блакитно-жовтих кольорах та сучасній техніці постеризація, що нагадує поп-арт і роботи Енді Воргола. Автор малюнку поєднав традиційні патріотичні мотиви та сучасне мистецтво», – розповів Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

У дизайні використані digital-тренди в стилістиці соцмереж.

Одночасно з випуском конверта 25 лютого у місцях, де народилася та жила поетеса, відбудуться спеціальні погашення – у м. Новоград-Волинський Житомирської області, с. Колодяжне Волинської області, м. Гадяч Полтавської області та у м. Києві. Для цього виготовлено 4 поштові штемпелі, 2 з яких прикрашено написом «Леся з нами :)», а на 2-х інших розміщено цитату із «Лісової пісні»: «Ні, я жива, я вічно буду жити».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here