Home Кримінал Житомирянка через перемогу у фейковій акції втратила 9 тисяч гривень

Житомирянка через перемогу у фейковій акції втратила 9 тисяч гривень

191

 У Житомирі 78-річна жителька обласного центру пожалілась правоохоронцям на ошуканство, унаслідок якого вона втратила свої збереження.  в За тими відомостями, що невідома абонентка нав’язала літній жінці, вона стала учасницею фантастичного розіграшу бонусної картки, яка дозволить придбати у магазині будь-які товари. Однак сума витрат буде лімітована наявними у потенційного учасника готівкових коштів і доступна при умові   наочної демонстрації їх так званим організаторам акції.


Відтак довірлива бабуся назвала адресу свого проживання і вже через чверть години під під’їздом зустрілась з невідомими чоловіком і жінкою. Їм вона показала конверт, в який поклала 9 тисяч гривень. «Добродії» добросовісно перерахували кошти і повернули пакунок пенсіонерці, поклавши у середину ту саму бонусну картку. 

Та коли житомирянка дісталась до магазину, його продавці категорично заперечили існування подібної акції. До того ж у конверті замість своїх грошей бабуся виявила нарізаний папір.

Обставини обох випадків і причетні до злодіянь особи встановлюються у рамках розпочатих кримінальних проваджень за ч.1 ст.190 (Шахрайство) ККУ.

Водночас поліцейські звертаються до громадян, закликаючи до уважності та поміркованості у всіх справах, які стосуються грошей. Запам’ятайте самі і роз’ясніть літнім батькам чи іншим родичам, що жодні фінансові операції (як то обмін грошових купюр, купівля-продаж валюти тощо) на дому не проводиться. Подбайте, аби у ваших батьків, які проживають окремо, завжди був зв’язок із тими, хто швидко допоможе розібратись у підозрілих чи неоднозначних ситуаціях. 

Купуючи товари через спеціалізовані сайти в Інтернет-мережі, намагайтесь уникати попередньої сплати за покупку і використовувати систему оплати після фактичного її прибуття. 

Шановні громадяни! Пам’ятайте, що безпека ваших заощаджень і надійність прибутків залежать від вашої поведінки і завбачливості! 

Відділ комунікації поліції Житомирської області
 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here