Home Кримінал Житомирянину за вбиство 20-річної студентки загрожує від 7 до 15...

Житомирянину за вбиство 20-річної студентки загрожує від 7 до 15 років позбавлення волі

114

 Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом скоєння особою умисного вбивства 20-річної дівчини, що сталося у серпні цього року.

Наразі прокуратурою області затверджено обвинувальний акт за ч.1 ст. 115  (умисне вбивство), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України та скеровано до Житомирського районного суду для розгляду по суті. 

Органи досудового слідства обвинувачують 31-річного чоловіка у тому, що  він, перебуваючи в автомобілі зі своєю знайомою, 20-річною дівчиною, під час з’ясовування з нею відносин, що переросло у конфлікт, умисно стиснув руками шию та, застосовуючи значну фізичну силу і долаючи опір потерпілої, задушив її у салоні авто.


Як повідомлялося раніше, свою жертву чоловік відвіз у лісосмугу, скинув у яр та прикрив будівельним сміттям, де її знайшов житель села Житомирського району.  


Крім цього, в обвинуваченого виявлено та вилучено вогнепальну зброю, бойові припаси до неї та осколкову гранату, які він незаконно придбав, зберігав та перевозив в автомобілі без відповідних дозвільних документів.  
 


За принципової позиції прокуратури області, з метою забезпечення ефективного досудового розслідування скоєного тяжкого злочину, чоловіку обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.


Досудове розслідування проводило слідче управління ГУНП в області. 
Публічне обвинувачення під час судового розгляду справи підтримуватиме прокуратура Житомирської області.  




Довідково: відповідно до ч. 1 ст. 115 КК України, вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, карається позбавленням волі на строк від семи до п’ятнадцяти років.

Прес-служба  прокуратури Житомирської області 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here