Home Кримінал Житомирянин на шахрайській схемі з придбання авто по пільговій ціні заробив...

Житомирянин на шахрайській схемі з придбання авто по пільговій ціні заробив 8 мільйонів

187

 Житомирянин обгрунтовано підозрюється у причетності до понад 40 фактів шахрайств, від яких потерпіли щонайменше 23 мешканці області.  Чоловік під приводом пільгових умов неодноразово брав  у знайомих  кошти у борг, але повертав їх лише частково.


У ході досудового розслідування, розпочатого за ознаками правопорушення, передбаченого частинами 3 та 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, слідчі Слідчого управління та оперативники Управління карного розшуку ГУНП Житомирщини встановили схему дій 35-річного підозрюваного. Так, чоловік пропонував знайомим вступити з ним в усну угоду для придбання по пільговій ціні транспортних засобів (ніби конфіскованих банками у власників за несплату кредитів) з подальшим їх продажем  уже по ринковій вартості.

Щоразу підозрюваний обіцяв потерпілим після оборудки повернути і боргові кошти, і додати  частину від отриманого прибутку. Чоловік навіть так і робив, але лише одного разу – першого. Усі наступні його угоди були цілеспрямовані на заволодіння якомога більшими сумами без жодних намірів до їх повернення позичальникам.

– Звісно, що подібна схема була не єдиною в арсеналі підозрюваного, – прокоментував заступник начальника Слідчого управління Олексій Хробуст. – Розповідав він знайомим і про вигідний курс обміну валют, і про інші нібито безпрограшні варіанти вкладення заощаджень.

Загалом слідчі у ході досудового розслідування зібрали докази протиправних дій відносно 17 житомирян, а коли обвинувачення щодо встановлених фактів уже було скеровано до суду, з’ясувались деталі й інших злочинів. Таким чином нині поліцейські розслідують учинені ще відносно 6 жителів області подібні шахрайства.

Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді ув’язнення на термін від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Житомирської області
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here