Home Кримінал Житомирським фальшивовалютникам оголосили підозру. Їм загрожує від 5 до 10 років тюрми

Житомирським фальшивовалютникам оголосили підозру. Їм загрожує від 5 до 10 років тюрми

225

13 квітня детективи Слідчого управління ГУНП області спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань Житомирщини ДСР НПУ викрили 5 осіб у придбанні, зберіганні та збуті підробленої валюти.

У ході слідчих дій проведено півтора десятка обшуків та затримано трьох осіб, повідомляє поліція.

Поліцейські встановили причетність учасників угрупування до оборудок із підробленою валютою на території обласного центру.

Членів групи було затримано після продажу фальшивих доларів США поблизу Житнього ринку у Житомирі.

Водночас у ході подальших слідчих та розшукових дій проведено 15 одночасних обшуків та вилучено достатньо доказів протиправної діяльності, зокрема грошові кошти у валюті та гривнях, мобільні телефони, транспортні засоби та інші речі.

У результаті 13 квітня п’ятьом жителям обласного центра, віком від 40 до 50 років, слідчі поліції повідомили про підозри у вчиненні тяжких злочинів за попередньою змовою групою осіб, тобто за ч. 2 ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей…) Кримінального кодексу України.

Трьох чоловіків затримано у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі слідчі дії тривають та призначено ряд експертиз. Також поліцейські ініціюватимуть клопотання про обрання затриманим запобіжного заходу тримання під вартою.

Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here