Home Кримінал Житомирські правоохоронці затримали викрадачів худоби

Житомирські правоохоронці затримали викрадачів худоби

107
Житомирські правоохоронці затримали групу осіб, які займалися викраденням великої рогатої худоби на території декількох районів Житомирської та сусідньої областей. За п’ять місяців злочинної діяльності зловмисникам вдалося викрасти понад два десятки корів. 
 
Невідомі крадії навідувалися посеред ночі. Підсобні приміщення у господарів знаходяться на значній відстані від будинку, а тому злодії не дуже переймалися тим, що хтось може їх побачити. 
 
– Аналізуючи способи вчинення злочинів та сліди, вилучені на місці їх скоєння, ми дійшли висновку, що всі вони вчинялися одними й тими самими особами, – розповідає перший заступник начальника Житомирського РВ УМВС Микола Нишпал. – Було також встановлено, що зловмисники пересуваються двома автомобілями. 
 
Сільські жителі розповіли, що за день-два до крадіжки у їхніх селах з’являлися чужинці, які нібито скуповували у населення металобрухт, і, зазвичай, розпитували, хто з селян тримає велику рогату худобу на продаж, повідомила прес-служба УМВС області. 
 
У результаті проведених заходів уночі на одній з автодоріг на Житомирщині працівники міліції затримали два автомобілі, один з яких, легковик, інший, мікроавтобус. Водія та пасажира легковика правоохоронці затримали одразу. А от з мікроавтобуса двоє людей виплигнули просто на ходу і спробували зникнути в лісі. У багажному відділенні автівки, що з’їхала в кювет, міліціонери виявили корову, викрадену годину тому в одному з сіл сусідньої області. Втікачів також наздогнали. 
 
Четвірка зловмисників, які виявилися жителями Романівського району Житомирщини, до речі, батьки й сини, ніде не працювали, перебиваючись випадковими заробітками, тому й вирішили налагодити доволі прибутковий бізнес, викрадаючи по селах корів, яких потім збували скупникам великої рогатої худоби. 
 

Наразі доведена причетність затриманих до низки злочинів, учинених на території декількох районів Житомирщини та сусідньої області. Порушені за фактами крадіжок кримінальні справи обіцяють чоловікам позбавити їх волі на строк від трьох до шести років. 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here