Home Кримінал Затримали на гарячому: 2500 доларів за земельну ділянку хотів голова Андрушківської ОТГ

Затримали на гарячому: 2500 доларів за земельну ділянку хотів голова Андрушківської ОТГ

185

Військова прокуратура Житомирського гарнізону спільно зі Слідчим управлінням ГУ Нацполіції в Житомирській області та Управлінням стратегічних розслідувань в Житомирській області ДСР Нацполіції України затримали голову Андрушківської ОТГ за одержання 2500 доларів США неправомірної вигоди.

Упродовж вересня-листопада 2019 року голова Андрушківської об’єданої територіальної громади висунув вимогу громадянину надати йому 2500 доларів США хабаря за безперешкодне отримання у власність земельної ділянки площею 0,25 га на території ОТГ.

13 грудня 2019 року посадовець одержав «винагороду» за земельну послугу в м. Житомир. Після чого був затриманий правоохоронцями в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Предмет злочину у нього вилучено з кишені одягу.

Наразі керівнику громади готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України та клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою і відсторонення від посади.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here