Home Кримінал За втручання прокуратури Житомирщини у бюджет повернено майже 4,8 млн. грн.

За втручання прокуратури Житомирщини у бюджет повернено майже 4,8 млн. грн.

143
Прокуратура опротестувала рішення тендерного комітету Державної інспекції з карантину рослин по Житомирській області від 9 липня 2009 року про визначення переможця відкритих торгів  на закупівлю нежитлового приміщення площею майже 1000 кв. м., повідомив перший заступник прокурора області Анатолій Чумаченко. 
 
Позиція прокуратури ґрунтувалася на тому, що торги проведено із грубим порушенням вимог тендерного законодавства, на підставі експертного висновку, який не пройшов рецензування.
 
Зокрема, тендерним комітетом не проведено моніторингу цін на ринку нерухомості, не внесено змін у річний план закупівель інспекції на 2009 рік щодо очікуваної вартості придбання приміщення та не враховано тендерних пропозицій інших учасників. Крім того, приміщення не відповідає технічним вимогам, а його ціна вдвічі перевищує ринкову.
 
Таким чином за втручання прокуратури незаконне рішення тендерного комітету визнано недійсним. Також скасовано договір між інспекцією та товариством з обмеженою відповідальністю про закупівлю приміщення, згідно якого держава заплатила майже 4, 8 млн. грн. Незаконно отримані кошти повернено до державного бюджету.
 

Прес-служба прокуратури Житомирської області. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here