Home Кримінал За добу на Житомирщині виявили шістьох порушників прикордонного законодавства

За добу на Житомирщині виявили шістьох порушників прикордонного законодавства

83

 За минулу добу прикордонники Житомирського загону виявили та притягнули до адміністративної відповідальності 6-ох осіб, які порушили прикордонне законодавство.

Порушниками виявились громадяни України, жителі прикордонних населених пунктів, які добре знають вимоги прикордонного законодавства. Проте ігноруючи норми закону та неодноразові попередження та інформування охоронців держрубежу, громадяни свідомо вдались до несанкціонованого провадження робіт в прикордонній смузі та збору ягід.

Нагадаємо, що у відповідності до Постанови Кабінету Міністрів України від 27.07.98 року № 1147 “Про прикордонний режим” громадяни України в’їжджають у прикордонну смугу та контрольований прикордонний район, перебувають, проживають або пересуваються в їх межах на підставі документів, що посвідчують їх особу.


Авіаційні роботи, будь-яке будівництво, вирубка лісу, водокористування, геологічні, дорожні та інші дослідження в межах прикордонної смуги, а також гідротехнічні, землевпорядні, меліоративні та інші роботи, пов’язані із зміною водного режиму прикордонних річок, озер та інших водойм, відео-, кіно- та фотознімання місцевості, туристичні подорожі і стрибки з усіх видів парашутів проводяться після інформування органу охорони державного кордону Держприкордонслужби, у зоні відповідальності якого провадиться така діяльність, із зазначенням початку і строку її провадження, прізвища, імені та по батькові осіб, що провадитимуть діяльність.


Полювання у прикордонній смузі здійснюється також з обов’язковим інформуванням розпорядником полювання або особисто мисливцем органів або підрозділів Державної прикордонної служби, в межах відповідальності яких буде проводитися полювання. 


Інформування здійснюється письмово не пізніше ніж за 24 години до початку провадження такої діяльності, зокрема за допомогою факсимільного зв’язку або електронної пошти. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here