Home Кримінал Єгер загинув, а мисливець – в реанімації: у поліції розповіли деталі перестрілки...

Єгер загинув, а мисливець – в реанімації: у поліції розповіли деталі перестрілки в лісі на Житомирщині

196

 10 листопада у лісовому масиві на межі Коростишівського та Радомишльського районів під час полювання виник конфлікт, у результаті якого від вогнепального поранення загинув єгер, а одного з мисливців з тяжким пораненням госпіталізовано до реанімаційного відділення. Поліція проводить досудове розслідування.


Попередньо встановлено, що троє єгерів здійснювали профілактичний рейд мисливських угідь, які обслуговує їх мисливська спілка. У лісовому кварталі неподалік с. Царівки вони помітили групу чоловіків, яких запідозрили у браконьєрстві. Під час перевірки документів у них щодо наявності дозволів на полювання між єгерями та мисливцями виник конфлікт.

Під час подальшої суперечки керівник ГО «Радомишльські мисливці» здійснив кілька пострілів із пістолета у бік одного з полювальників. Той, у свою чергу, вистрілив з мисливської рушниці.

У результаті єгер, 41-річний киянин, смертельну травму отримав, а мисливця, 52-річного жителя Київської області, було доставлено до реанімаційного відділення Коростишівської лікарні у тяжкому стані.

На місці події працювали слідчо-оперативні групи Коростишівського відділу, Радомишльського відділення та Головного управління Нацполіції в області.

– Поліцейські провели огляд місця події, зафіксувавши усі обставини. Також було вилучено усю  наявну в учасників конфлікту зброю, у тому числі незареєстрований пістолет «Browning» та мисливську рушницю, з яких були здійсненні постріли, а також їх транспортні засоби, – розповів начальник Коростишівського відділу поліції ГУНП Житомирщини Дмитро Гаращенко.

За відповідною ухвалою суду зброю буде направлено на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при МВС.

Триває подальше досудове розслідування кримінального провадження, розпочатого за ст. 15 (Замах на злочин), ст.115 (Умисне вбивство) та ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України.

Відділ комунікації поліції Житомирської області
 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here