Home Кримінал Водій «Volkswagen Caddy» не впорався з керуванням і збив пішоходів на узбіччі...

Водій «Volkswagen Caddy» не впорався з керуванням і збив пішоходів на узбіччі в Новоград-Волинському

207

 Дорожньо-транспортна пригода сталася 19 жовтня близько 18.25 по вул. Герцена у райцентрі. Унаслідок ДТП тілесні ушкодження отримав місцевий житель, якого госпіталізовано до реанімаційного відділення. Усі обставини з’ясовуються у рамках розпочатого досудового розслідування. 

За попередньою інформацією, водій автомобіля «Volkswagen Caddy», 41-річний житель райцентру, не впорався з керуванням, виїхав за межі проїзної частини, де на узбіччі знаходились пішоходи.

Унаслідок ДТП постраждав 30-річний звягельчанин. З отриманими численними тяжкими травмами чоловіка було госпіталізовано до реанімаційного відділення Новоград-Волинської лікарні. 
 

– На місці події працювала слідчо-оперативна група. Про керманича відомо, що у поточному році він чотири рази притягувався до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху, двічі з них – за кермування у нетверезому стані. Після вказаної дорожньо-транспортної пригоди у нього у медичному закладі взято кров для дослідження на визначення стану сп’яніння, – повідомив начальник Новоград-Волинського ВП ГУНП Микола Заровний.

Водночас слід зауважти, що за першим задокументованим поліцією випадком кермування чоловіка у стані алкогольного сп’яніння (27.07.2019 року) судом винесено рішення про застосуваня до нього усного зауваження. Адміністративні матеріали за другим задокументованим фактом (15.08.2019 року) досі знаходяться на розгляді у суді. 

За фактом ДТП розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України. Нині тривають усі необхідні слідчі дії для об’єктивного встановлення причин та обставин пригоди, також призначено низку експертиз, зокрема технічну і трасологічну. 

Водієві оголошено про підозру у вчиненні вказаного правопорушення та вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

За чинним законодавством, чоловікові може загрожувати покарання -позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на термін до 3 років. 

Відділ комунікації поліції Житомирської області
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here