Home Кримінал В Житомирській області наркоділків засудили до 8 років ув’язнення

В Житомирській області наркоділків засудили до 8 років ув\’язнення

95

Організатором нелегального бізнесу став 38-річний Григорій, житель Івано-Франківська, який об’єднав навколо себе групу осіб, кожен з яких мав свої чітко визначені функції та повноваження, розповів перший заступник начальника УМВС України в Житомирській області Ігор Савченко. Завдяки цьому чоловік налагодив дієву схему отримання та збуту метамфетаміну на території відразу трьох областей України, а також у м. Києві. 

Оптові партії психотропної речовини, від 1 до 2 кг, наркоділок отримував у м. Могилів-Подільському, що на Вінниччині. Звідти товар розвозив по містах, залучивши для цього інших учасників групи. 

На початку травня 2010 року Григорій разом з двома іншими учасниками угрупування уже за відпрацьованою схемою приїхали до Могилів-Подільського для закупки психотропної речовини. Цього разу вони придбали понад 2 кг небезпечного порошку. 

12 травня на автошляху «Могилів-Подільський-Житомир», неподалік Житомира, працівники УДАІ УМВС України області зупинили авто, на якому їхали злочинці. Їх же самих відразу затримали працівники спецпідрозділу УСБУ. Дії правоохоронців двох відомств мали заздалегідь спланований характер, спрямований на затримання підозрюваних у вчиненні особливо тяжких злочинів, пов’язаних із незаконним обігом наркотиків. Під час проведення огляду салону автомобіля було виявлено та вилучено метамфетамін в особливо великому розмірі.

Двоє із затриманих є жителями Івано-Франківська, третій – Луцька. Організатор та його безпосередній помічник уже притягувалися до кримінальної відповідальності. 

Тепер обоє отримали по 8 років ув’язнення, третій учасник угрупуваня, що виконував фактичні функції водія, – 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном на 3 роки, повідомила Алла Ващенко ВЗГ УМВС України в Житомирській області.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here