Home Кримінал В Житомирі затримали митника, який продавав секретну інформацію

В Житомирі затримали митника, який продавав секретну інформацію

181

На Житомирщині Служба безпеки України викрила протиправну діяльність співробітника Державної митної служби України, який незаконно передавав стороннім особам електронну базу даних митниці з інформацією з обмеженим доступом. 

25-річний киянин був затриманий співробітниками СБУ в Житомирі під час передачі магнітного носія інформації з обмеженим місцевому мешканцю. На вилучених у нього носіях інформації містилися відомості про експортні операції суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, що накопичуються і обробляються у центральній базі даних Єдиної автоматизованої інформаційної системи ДМС України та відносяться до конфіденційної інформації, що є власністю держави.

Стосовно співробітника митниці слідчими УСБУ в Житомирській області порушено кримінальну справу за ч.1 ст.361-2 (несанкціонований збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або на носіях такої інформації) Кримінального кодексу України. Слідство у справі триває.

Прес-центр   СБУ 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here