Home Кримінал В Житомирі правоохоронці викрили трьох наркоділків – серед них був неповнолітній

В Житомирі правоохоронці викрили трьох наркоділків – серед них був неповнолітній

117

Організатором та ініціатором ведення активної кримінальної «підприємницької» діяльності став 27-річний чоловік. Разом із двома друзями вони заготовляли у значному обсязі сировину, тобто марихуану, самостійно її сушили, переробляли та готували до товарного продукту – канабісу.

Збували товар у молодіжному середовищі, у тому числі і в розважальних та навчальних закладах. Один з учасників групи здобував освіту у столиці, тож, приїжджаючи на вихідні до Житомира, запасався не лише харчами, але й наркотиками.


Працівники УБОЗ УМВС  області простежили канали надходження наркопродукції на чорний ринок від рядового покупця до організатора. Було встановлено, що проіснувала група упродовж вересня 2009 – березня 2010 років. Під час затримання безпосередньо у наркоділків було вилучено близько 7,5 кг канабісу, підготовленого для подальшого збуту.

Один із молодиків, у 2010 – ще неповнолітній, намагаючись уникнути відповідальності, певний час переховувався від слідства. Однак нещодавно і його було затримано на території сусідньої держави та передано до правоохоронних органів України. 

Організатору кримінальної діяльності суд призначив 5 років позбавлення волі, його двом  помічникам – по 4,5 років. 

Алла Ващенко,  СЗГ УМВС України в Житомирській області.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here