Home Кримінал В Олевському районі поліцейські викрили нелегальний пункт прийому металобрухту

В Олевському районі поліцейські викрили нелегальний пункт прийому металобрухту

109

19 вересня у смт. Діброві поліцейські провели санкціонований обшук у домогосподарстві 46-річного чоловіка. За наявною інформацією, господар за місцем проживання скуповував металевий брухт. Проводиться досудове розслідування.

Працівники Олевського відділення поліції виявили у подвір’ї чоловіка підпільний пункт прийому металобрухту. Відтак було вилучено 1,5 тони лому, ваги та чорнову бухгалтерію.

– Ми маємо підстави стверджувати, що чоловік на системній основі скуповував брухт та фактично тримав нелегальний пункт приймки, – прокоментував начальник Олевського ВП Ігор Григоришин.Досудове розслідування проводиться за ст.213 (Порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом) Кримінального кодексу України.

Відповідно до законодавства прийом брухту кольорових і чорних металів фізичними особами, надання приміщень та споруд для розташування незаконних пунктів прийому, схову та збуту металобрухту, а також організація незаконних пунктів прийому, схову та збуту металобрухту карається значними штрафними санкціями або виправними роботами чи обмеженням волі строком до 1 року.

При повторних порушеннях – позбавлення волі до 3 років.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here