Home Кримінал Українки три роки їздили в Європу на пристойну роботу, а опинялися в...

Українки три роки їздили в Європу на пристойну роботу, а опинялися в секс-рабстві

114

У Донецькій області співробітниками міліції та Управління СБУ припинено діяльність злочинної групи, яка діяла майже три роки і вивозила дівчат до нічних клубів Європи з метою їхньої сексуальної експлуатації.

Про це повідомили у Відділі зі зв’язків з громадськістю Головного управління МВС України в Донецькій області.

Згідно з повідомленням, молодих українок переправляли до Польщі і Німеччини під виглядом працевлаштування помічниками пекаря до пекарень або покоївками.

Саме так формулювалася мета поїздки в анкеті для відкриття шенгенської візи, в реальності ж дівчат примушували займатися проституцією в нічних клубах, відзначають правоохоронці.

Канал існував майже три роки, за цей час було вивезено близько 30 осіб.

До групи зловмисників входило четверо: двоє громадян України і двоє – громадяни Німеччини, один із яких регулярно відвідував Донецький регіон.

За словами заступника начальника управління з боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми обласного УВС Андрія Небитова, процитовані в повідомленні, "це один з небагатьох випадків, коли перекрито весь канал постачання жінок для сексуальної експлуатації, і відродитися самостійно він вже не зможе".

Для повної ліквідації каналу і затримання всіх учасників злочинної групи була розроблена спеціальна операція, разом із донецькими колегами в ній взяли участь співробітники УМВС Волинської області, а також представники СБУ в Донецькій області.

Відповідна інформація була надана в Інтерпол і передана правоохоронцям Німеччині.

"В результаті злагоджених дій спільних слідчо-оперативних груп у Донбасі, була затримана вербувальниця, а в Луцьку – трафікер з Німеччини і його український помічник, який займався виготовленням документів", – розповів Небитов.

Одночасно поліцією Німеччини був затриманий сутенер, який забезпечував сексуальну експлуатацію дівчат безпосередньо в нічних клубах.

У складі злочинної групи єдиною жінкою була 25-річна жителька одного з великих міст Донецької області, яка і добирала дівчат для вивезення за кордон.

Нині правоохоронці встановлюють повний список потерпілих.
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here