Home Кримінал У Житомирському районі правоохоронці виявили рибалок-браконьєрів

У Житомирському районі правоохоронці виявили рибалок-браконьєрів

101

6 травня спільні рейдові групи поліцейських та інспекторів Управління держагенства рибгоспу перевіряли дотримання встановлених у зв’язку з нерестом риби обмежень щодо рибальства на водоймах у Житомирському районі. У результаті виявлено два факти браконьєрства.

Свою роботу на водоймах рейдові групи розпочали з 22.00. І майже відразу на річці Гуйва, неподалік с. Луки Житомирського району, правоохоронці помітили чоловіка на човні, який виставляв сітки.

Втім сам порушник спілкуватись з інспекторами категорично не бажав і кілька годин мотався по річці, аби втекти від переслідувачів. Проте рейдувальники виявили наполегливість і принциповість, а тому уникнути викриття чоловікові не вдалось.

– Під час огляду було вилучено 3 сітки, одна уже поставлена у воді, а дві інші – ще у човні, – розповів заступник начальника Управління превентивної діяльності ГУНП Микола Пархомчук. – Сам чоловік агресивно заперечував свою причетність до браконьєрства та ще й чинив опір діям поліцейських.

Відтак відносно порушника, як з’ясувалось 45-річного житомирянина, було оформлено матеріали відразу за двома статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення – ст. 85 (Порушення правил використання об’єктів тваринного світу) та ст. 185 (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського…). Тож відповідно до законодавства чоловікові за свої дії доведеться сплатити штрафи або ж відбути адміністративний арешт терміном до 15 діб.

Ще одного порушника інша рейдова група виявила на річці Гуйва за годину потому. Цей чоловік розставляв поблизу берега пастки-пауки, що також є забороненим знаряддям вилову риби. Поліцейські встановили особу порушника, а інспектори Управління державного агенства рибного господарства в Житомирській області зафіксували його дії, оформивши адміністративні матеріали за ст. 85 (Порушення правил використання об’єктів тваринного світу) КУпАП.

Правоохоронці нагадують, що під час нересту риби забороняється перебування на річках, озерах та інших водоймищах маломірних суден промислового та кустарного виробництва, а також користування ними на вказаних водних об’єктах. Неприпустимою вважається й риболовля із застосуванням зброї, використанням електроструму, а також вибухових або отруйних речовин.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here