Home Кримінал У Житомирі викрили ГАЗС, пальне до якої постачали з незаконної врізки...

У Житомирі викрили ГАЗС, пальне до якої постачали з незаконної врізки у газопровід

104

 За результатами проведених заходів оперативники управління захисту економіки в Житомирській області ДЗЕ Нацполіції, слідчі обласної поліції за процесуального керівництва прокуратури області провели демонтаж незаконної газової автозаправної станції.

Так, встановлено, що на території м. Житомира функціонує ГАЗС по реалізації споживачам стиснутого природного газу (метан) за відсутності відповідних дозвільних документів. За фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт, пов’язаних з підвищеною небезпекою слідчі поліції відкрили кримінальне провадження.

У межах досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що для безперебійного функціонування підпільної ГАЗС зловмисники зробили врізку у газопровід. Використовуючи спеціальне обладнання, компресори, ресивери високого тиску, здійснювалося стиснення незаконно відібраного газу.

Під час проведення процесуальних заходів оперативники управління захисту економіки в Житомирській області ДЗЕ Нацполіції, слідчі обласної поліції за процесуального керівництва прокуратури області провели демонтаж незаконної ГАЗС та вилучили спецобладнання, 50 балонів для стиснутого газу, печатки, «чорнову» документацію. На момент появи правоохоронців здійснювалася реалізація пального споживачу.

Досудове розслідування проводиться в межах кримінального провадження, відкритого за ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) КК України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here