Home Кримінал У Житомирі судитимуть хабарника з міської ради

У Житомирі судитимуть хабарника з міської ради

113

Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області закінчено досудове розслідування за фактом вимагання та одержання чиновником Житомирської міської ради неправомірної вигоди на суму 1 тис доларів США.

Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 КК України затверджено та скеровано до суду.

Установлено, що начальник управління Житомирської міської ради,  вимагав від приватного підприємця, який, відповідно до укладеного договору, виконував капітальний ремонт житлового будинку, неправомірну вигоду у розмірі 8-10 % від перерахованої за виконані роботи суми

Чиновник пояснив, що у разі відмови сплачувати вказаний відсоток, він, як службова особа, яка займає відповідальне становище, направлятиме на об’єкти, де виконуються ремонти, надмірні технічні перевірки та вчинятиме інші перешкоди у господарській діяльності.

Таким чином, начальник управління вимагав і одержав одну тисячу доларів США неправомірної вигоди, відразу після чого й був затриманий слідчими СУ ГУНП в області, за оперативного супроводу Управління СБУ в області.

На період досудового розслідування до особи застосовано запобіжний захід у виді домашнього арешту, а також відсторонено від посади.

Досудове розслідування проводило СУ ГУНП в області.

Справу розглядатиме Корольовський районний суд міста Житомира, публічне обвинувачення здійснюватиме прокуратура області.

 

Додатково: санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here