Home Кримінал У Житомирі хлопця зарізали за телефон і 20 гривень

У Житомирі хлопця зарізали за телефон і 20 гривень

238

27 березня на пустирі поблизу вулиці Крошенської у Житомирі було знайдено тіло хлопця з множинними ранами.

Поліцейські встановили особу загиблого, а ще через кілька годин і підозрюваних у нанесенні йому смертельних тілесних ушкоджень. Нині обидва під вартою.

На місці події працювали слідчо-оперативні групи Житомирського відділу поліції та Головного управління Нацполіції в Житомирській області.

Загиблий виявися 18-річним жителем цього ж мікрорайону. За висновком фахівців, його смерть настала унаслідок множинних колото-різаних ран шиї та масивної кровотрати.

За цим фактом було розпочато кримінальне провадження за ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

У ході проведення першочергових заходів попередньо встановлено, що хлопець напередодні увечері, близько 18:00, разом з товаришем знаходились на пустирі неподалік багатоквартирних житлових будинків. Друзі розмовляли та випивали, коли до них підійшли двоє візуально знайомих парубків. Спочатку вони попросили у товаришів цигарки і отримали їх, а потім спровокували з ними суперечку. Коли один із конфліктних парубків дістав ніж та почав погрожувати, друзі кинулись урізнобіч тікати.

Одного з них нападникам вдалося наздогнати. Вони відібрали у хлопця мобільний телефон, одяг та 20 гривень, завдавши смертельних тілесних ушкоджень. Тіло скинули у яр.

Особи обох нападників поліцейські встановили упродовж кількох годин. Це місцеві жителі, 2001 та 2002 років народження.

– Незважаючи на вік, обоє уже неодноразово потрапляли у поле зору поліції за майнові злочини та причетність до незаконного обігу наркотиків. Відносно старшого нині у суді розглядається обвинувачення за учинений розбій, – розповів заступник начальника Слідчого управління ГУНП Володимир Богатков.

Підозрювані були затримані у порядку статті 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Їм оголошено про підозру у вчиненні умисного вбивства з корисливих мотивів групою осіб (пп.6,12 ст.115 ККУ) та вирішується питання про запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here