Home Кримінал У жителя Ємільчинського району поліцейські вилучили автомат АК-74, споряджений патронами

У жителя Ємільчинського району поліцейські вилучили автомат АК-74, споряджений патронами

176

Правоохоронці проводять заходи, спрямовані на запобігання незаконного зберігання та використання зброї, боєприпасів та вибухових речовин. 4 червня під час санкціонованих обшуків, а також проведення перевірок, поліцейські виявили заборонені предмети у жителів Ємільчинського, Коростишівського та Романівського районів області.

Нині тривають досудові розслідування.

4 червня працівники Ємільчинського відділення поліції провели санкціонований обшук у домоволодінні 46-річного жителя району. За попередньою інформацією, чоловік зберігав удома заборонені речі.

Під час огляду будинку у спальній кімнаті поліцейські виявили магазин до автомата АК-74, споряджений патронами, та поруч ще 8 набоїв калібру 7,62 мм.

– За попередньою інформацією, чоловік кілька років тому перебував у зоні проведення АТО. Ймовірно, саме звідти він привіз боєприпаси, зараз ми перевіряємо цю інформацію, – коментує начальник Ємільчинського ВП Віталій Магалецький. – Але, при всій повазі до наших захисників, нерозумно везти додому, на мирну територію, зброю та боєприпаси. Тут, де живуть ваші родини, мирні громадяни, їм не місце. І такі «сувеніри» можуть призвести до непоправної біди.

У Коростишівському районі поліцейські провели санкціонований судом обшук за місцем проживання 45-річного жителя райцентру. У квартирі чоловіка, якого підозрюють у незаконних оборудках з наркотиками, окрім пакунків з рослинною сировиною, правоохоронці виявили два предмети, схожих на електродетонатори. Працівники вибухотехнічної служби поліції підтвердили, що детонатори з провідниками належать до небезпечної вибухової категорії та вилучили їх.

На Романівщині під час патрулювання району поліцейські звернули увагу на підозрілого молодика, який простував автошляхом між райцентром та с. Ясногородом. Під час поверхневого огляду з’ясувалось, що 23-річний житель району носить у кишені 11 патронів калібру 5,6 мм. За його словами, патрони він знайшов у Новоград-Волинському районі, де деякий час працював, розбираючи житловий будинок.

Усе виявлене працівники поліції вилучили та направили на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.

Нині за усіма фактами тривають досудові розслідування за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Законодавством носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here